Новини

WÜRTH BULGARIA - 30 ГОДИНИ ДО ВАС

Време за четене: 1 min.
НАДОЛУ

WÜRTH ЧЕСТВА 30-ГОДИНИ ОТ НАВЛИЗАНЕТО СИ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР


Würth Group е мултинационален концерн, световен лидер в дистрибуцията на крепежни елементи, притежател на десетки патенти и награди за дизайн и функционалност. Продуктовото портфолио на компанията съдържа над 130000 артикула, включително висококачествени ръчни инструменти, машини, техническа химия, облекло, предпазно оборудване, системи за съхранение, други консумативи и оборудване, подпомагащи дейността на професионалистите в редица индустрии.

Глобалното семейство на Würth наброява над 85000 служители, работещи в повече от 400 отделни дружества в цял свят, част от които е и Вюрт България ЕООД.


ВЮРТ БЪЛГАРИЯ ЕООД – 30 ГОДИНИ ДО ВАС


Нашата история започва в далечната 1993г., когато проф. Райнхолд Вюрт решава да присъедини България към дългосрочния си проект за интернационализация на концерн, минавайки през ранните години на прехода, свръх инфлацията, въвеждането на валутния борд и деноминацията на парите, влизането ни в ЕС, световната финансова криза, и други значими за страната събития.

Към днешна дата в компанията работят над 150 специалисти в различни области, които са разположени в модерен административен център и логистична база в покрайнините на София.

Търговският ни състав наброява 73 души, като за следващата година планираме да се разраснем. Преди да започне работа с клиенти, всеки един от тях минава задължително задълбочено продуктово обучение.

Търговците на терен са разпределени в четири основни дивизии, обединяващи в себе си множество браншове в икономиката. На ден те осъществяват над 400 посещения на клиенти. Времето, прекарано в лични посещения през 2023г., би било достатъчно на един човек да обиколи планетата със самолет над 20 пъти.

През 2018г. като част от „Търговски отдел“, създадохме и отдел „Телефонни продажби“ в желанието да станем по-гъвкави в работата с клиенти. Стартирайки скромно, днес в него работят 23-ма души. Служителите на този отдел успяха да отговорят на предизвикателството да предлагат богата продуктова гама по телефона и изградиха трайни и качествени отношения с над 5500 бизнес партньори в страната.

Малко известен, а може би и необичаен факт за технически ориентирана компания е, че 50% от ръководните постове в компанията се заемат от жени. По този показател сме на водеща позиция във Würth Group и много над средното за Европа.

За почти цялата си 30-годишна история, можем да се похвалим и с непрекъснат устойчив растеж.


Това се дължи до голяма степен на успешното имплементиране на уникалния бизнес модел в групата и адаптирането му към спецификите на локалния пазар.

Würth Group има разработен собствен модел на сегментиране на пазара и клиентите си. Той позволява изграждане на прецизен план за дългосрочно придобиване на пазарен дял. В целия концерн е възприет подход на „Балансиран растеж“, който трябва да бъде базиран на креативните идеи на нашите служители, предприемаческия усет за усвояване на потенциал и силно желание за ръст и еволюция.

Плоската структура на организацията позволява практическият опит и потенциалът за растеж на служителите да се разпространяват вътре във фирмата.


КАКВО НИ ПРЕДСТОИ В БЛИЗКО БЪДЕЩЕ?


Бързото адаптиране към динамичната демографска, политическа и икономическа ситуация в света ще остане тема за всички бизнеси и през следващите години, тъй като оказва пряко влияние не само върху търговските процеси, но и на потребителските навици на нашите клиенти.

От няколко години във Вюрт България тече мащабен процес на дигитализация, който е свързан с пълно обновяване както на вътрешните системи, така и на външните платформи за продажба и комуникация. Целият процес се налага да бъде адаптиран към бързите темпове на развитие на технологиите, заплахите от нарушение на киберсигурността и с всички нови регулации и правила на европейското законодателство.

В много близко бъдеще, предстои разширяване на логистичните бази в страната, както и отварянето на нови изложбени центрове и търговски обекти.

Адаптирането на политики, свързани с климатичните промени и устойчивост, са тема в концерна от десетилетия. След успешното имплементиране на вътрешни политики за нулеви въглеродни емисии в няколко дружества от концерна, на нас също ни предстои да пренесем работещите полезни практики за едно по-добро бъдеще.


„Благодаря на всички, че в динамичните и предизвикателни времена, успяваме да поддържаме устойчив растеж и развитие. Ще продължаваме да работим усилено, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти и да се развиваме в сектора, в който оперираме.“


- Лора Гаврилова -

Генерален мениджър на Вюрт България ООД22.12.2023г.

Гр. София.


Сподели: